به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمدحسین لطیفی، کارگردان فیلم «مرد نقره ای» در حاشیه رونمایی از این فیلم که شب گذشته در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، در گفتگو با «خبرنامه دانشجویان ایران» درباره چرایی عدم حضور این فیلم در جشنواره فیلم فجر گفت: این مسئله را باید از هیات انتخاب پرسید؛ البته بعد از اختتامیه این موضوع را از یکی از اعضا پرسیدم، عنوان کردند، فیلم سلیقه هیات انتخاب نبود! البته عنوان کردم که نمی توانم بفهمم سلیقه هیات انتخاب نبود، به چه معناست.
وی ادامه داد: گاهی می گویند سلیقه هیات داوری نبود که البته یک فیلم باید استانداردهای لازم را دشته باشد و بعد در سلیقه داوران باشد یا نه، اما برای شرکت و سا عدم شرکت فیلمی در جشنواره فجر بر اساس ضوابط و آیین نامه ها عمل می شود نه سلیقه هیات انتخاب.
لطیفی با بیان اینکه برای اولین بار بود که سلیقه هیات انتخاب نبود را می شنیدم، اظهار داشت:از یک طرف هم اصلا ناراحت نیستم چرا که این هیات انتخاب اگر قرار بود انتخاب کند، من باید ناراحت می شدم.
لطیفی درباره تحریم جشنواره توسط برخی هنرمندان و حواشی پیرامون آن گفت: در برهه ای یکی از معاونین یکی از روسای جمهور کشورمان در مجلسی حضور داشت و من نیز آنجا بودم او گفت با هم وارد گفتگو شویم بنده در جواب به او گفتم ما هیچ گفتگویی نداریم و وقتی چرایی این مسئله را پرسید گفتم سیاست آمده است که انسان ها را خراب کند اما هنر امده است که انسان بسازد، با این وضعیت ما با هم چه گفتگویی داریم؟
کارگردان «مرد نقره ای» تصریح کرد: زمانی که هنرمند بخواهد سیاسی شود شبیه به آن است که پشت تریلی بنشیند در حالیکه حتی نمی تواند دوچرخه سواری کند! قطعا در این وضعیت چه زمانی که نسبت به مسئله ای موضع بگیرد، خطا کرده و چه زمانی که هیچ موضعی را نداشته باشد، باز هم اشتباه کرده است.
لطیفی با تاکید بر اینکه هنرمند تنها می تواند در راستای مسائل اجتماعی اش نظر بدهد، افزود: او می تواند بگوید با مسئله ای مانند گرانی شیر مخالف و یا با آن اتفاق اجتماعی موافق است و دعوت از اجتماع توسط هنرمندان کار اشتباهی به شمار می رود.
او گفت: هنرمند رهبر جامعه نیست در حالی که برخی هنرمندان اینطور تصور می کنندکه چون صفحه اینستاگرام شان یک میلیون بازدیدکننده دارد، می توانند دست به چنین کاری بزنند. فیلمسازان و سلبریتی ها باورشان شده که فرد مهمی در جامعه هستند، در حالی که اصلا اینگونه نیست و ما نیز مانند مردم هستیم و همان میزان که یک راننده تاکسی حق دارد بگوید مخالف فلان مسئله است، ما نیز می توانم بگویم مخالف و یا موافق هست.
کارگردان «مرد نقره ای» افزود در انتخابات ریاست جمهوری قبلی دیدیم که عده ای از هنرمندان می گفتند به فلان کاندیدا رای دهید و بسیاری از هنرمندانی که طی 2 و 3 ماه گذشته دوباره وارد میدان شدند در اصل میخواستند برای خودشان محبوبیت بخرند چرا که آنها همان هایی بودند که مردم نسبت به آنها معترض هستند که چرا در زمان انتخابات تبلیغ فلان کاندیداها را کردند و در اصل می خواستند گناه خودشان را پاک کنند.
لطیفی با بیان اینکه به هیچ کس بی احترامی نمی کنم، خاطر نشان کرد: اما یادمان باشد که ما رهبر جامعه نیستیم و رهبر فکری کشور نیستیم بلکه تنها هنرمندانی هستیم که یا فیلم می سازیم و یا در فیلم ها بازی می کنیم.